A password will be e-mailed to you.

Den norske tennisyndlingen Melanie Stokke startet i 2016 gressesongen i England, hvor hun blant andre deltok i Europas største tennisoppvisning, Liverpool Tennis International.

Tidligere i uken spilte hun under svært vanskelige forhold i en 50 000-dollarsturnering i Ilkley, og gikk dessverre ut i andre kvalifiseringsrunde. Allerede neste dag var Melanie å finne på et treningsanlegg i byen, før hun satte kursen mot Liverpool.

– Hun gleder seg til å spille her, fortalte far Tom Stokke til Nordic Tennis.

Dette er ikke første gang den unge tennisstjernen var med i Liverpool Tennis International. Under er hun avbildet som 12-åring, sammen med den sveitsiske tennislegenden Martina Hingis, som toppet verdensrankingen som den yngste spilleren gjennom tidene da hun var 16 år.

Foto: Propaganda Photo, David Rawcliffe

DAG 1: KJENNE PÅ FORHOLDENE

Allerede første dag i Liverpool, trente Melanie i over 2 timer på gress, blant andre med nummer 89 på verdensrankingen, bosniske Damir Dzhumhur, som nylig beseiret Rafael Nadal og Thomas Berdych.

Å si at tennistreningen på gress i dag var Melanies første ordentlige trening på gress, er ikke feil. I Ilkley fikk hun såvidt kjenne på hvordan det er å spille på gress, da hun vant sin første kvalifiseringskamp. I forkant av andre runde måtte hun varme opp på hardcourt, ettersom det ikke var ledige gressbaner.

I Liverpool fikk imidlertid den hardtarbeidende tennisstjernen kjent ordentlig på tennisforholdene på gress.

DAG 2: OPPVARMING MED WANG QIANG 

Den 15. utgave av Liverpool Tennis International går av stabelen i det nummer 84 i verden, Wang Qiang fra Kina spiller i første match.

Wang varmet opp tidligere på dagen ved å slå sammen med Melanie. Wangs coach, den australske tennislegenden Peter McNamara var tilstede, og det samme var far til Melanie, Tom Stokke.

McNamara vant fem singler og hele nitten double-titler i løpet av sin yrkeskarriere. Han nådde sin høyeste ATP-ranking 14. mars 1983 som nummer 7 i verden. I ettertid har han jobbet som coach for tidligere verdensener Grigor Dimitrov fra Bulgaria.

 

BILDESERIE: Melanie i Liverpool Tennis International, 2016

Senere samme dag fikk vinneren av Nordic Tennis-konkurransen, 11 år gamle Jamie Bentsen fra Arendal Tennisklubb, møte den norske tennisstjernen. Melanie tok seg tid til å både sende en videohilsen fra Liverpool sammen med Jamie og signere en jumbo-size tennisball for Jamie – og vi fikk lære at både Melanie og Jamie startet å spille tennis i samme alder, da de var 6 år. I dag er Melanie blant topp 500 i verden. Snakk om tennis-inspirasjon for Jamie!

VIDEO: Vinn tennistur for 2! (konkurransen er avsluttet)

SE BILDESERIE: Eksklusiv spilletid med Melanie!

DAG 3: SEIER PÅ TIEBREAK

Melanies første kamp i årets Liverpool Tennis International var mot 17-årige Anastasia Detiuc fra Moldova. Anastasia er ranket 24 på ITF-rankingen, og nummer 1035 i verden.

– Jeg kommer til å nyte opplevelsen av å være her og få erfaring med å spille på gress, uansett hvordan kampen går. Men jeg skal selvfølgelig gjøre mitt beste, fortalte Melanie.

Sluttstillingen i det som var en svært spennende match ble 2-6, 7-6, 10-6 i favør Melanie!

 

LES MER: Norwegian starlet to win first match

DAG 4: NOK EN SEIER

I dag møtte Melanie 17 år gamle britiske qualifier Ellie Tsimbilakis. Melanie tok første sett komfortabelt 6-2 og andre sett 6-3. Hun gikk dermed videre til finalen i Liverpool Tennis International og møtte nummer 73 i verden, Wang Qiang fra Kina.

I forkant av matchen fortalte Melanie til Nordic Tennis:

– Jeg kommer ikke til å la meg intimidere av rankingen hennes, men i stedet fokusere på meg sev og å utvikle mitt spill på gress.

Melanie gikk for seier mot verdenstoppen og hadde strategien klar for hvordan gjøre det:

– Så lenge jeg gjør det jeg skal, vet jeg at jeg har en god sjanse å vinne. Jeg kommer til å gjøre mitt beste på hvert poeng.

DAG 5: FINALEOPPGJØRET

Det ble et intenst finaleoppgjør på gress i dag mellom norske Melanie, ranket nr. 418 i verden og nummer 73 i verden Wang Qiang fra Kina, under den 15. utgave av Europas største tennisoppvisning, Liverpool Tennis International.

Publikum fulgte ivrig med. Stillheten mens poengene ble spilt ble brutt av kun med runder av applaus og gisp over tennisferdighetene i verdensklassen som de fikk se underveis.

Qiang hadde fordelen av, og erfaringen, som kommer med å være blant de topp 100 beste kvinnelige tennisspillere i verden. Hun startet sterkt, selvsikkert, og tok første sett 6-2.

Til Liverpool Tennis International forteller Melanie at hun ikke kom ordentlig inn i matchen før andre sett, hvor hun følte at hun både servet og returnerte bedre. Dette ble gjenspeilet i resultatet i andre sett, som hun tok 6-4.

Det avgjørende tredje sett ble spilt som en super tiebreak, hvor Qiang tok ledelsen tidlig, 6-2, før Melanie tok henne igjen da hun gjorde færre unforced errors. Begge jentene fortsatte å spille sterkt, før Qiang avgjorde det hele ved å vinne 10-6 .

Sluttstilling i kampen Wang Qiang vs. Melanie Stokke: 6-2, 4-6, 10-6

KLIKK PÅ BILDENE FOR STOR VERJON

Hva gjelder erfaring med å spille på gress, hadde Qiang nok en gang “the upper hand” ettersom hun begynte å spille på gress i fjor. Nordstrand TK-jenta begynte i år, og har kun et par kamper på gress i Ilkley tidligere denne uken i bagasjen.

– Det er godt å være tilbake i Liverpool. Jeg har storkost meg og synes det er flott at jeg har fått mer erfaring med å spille på gress, og ikke minst, fått mer erfaring med å spille foran et så stort publikum som det er her, uttalte Melanie etter kampen, før hun tok seg tid til å takke publikum for støtten.

For Melanie gikk turen tilbake til Norge hvor hun brukte uken på å trene tennisspesifikt, før hun den 27. juni skulle delta i en 25.000 dollar turnering i Middelburg, Nederland, hvor hun var rett inn i Main Draw.

For Wang Qiang, som trenes av australske tennis legende Peter McNamara, gikk turen videre til Wimbledon. Neste mål for Qiang og coach McNamara er å komme blant topp 30 i verden.

SE BILDESERIE FRA MELANIES TID I LIVERPOOL TENNIS INTERNATIONAL