A password will be e-mailed to you.

Tanker fra toppen del 6: Inspirasjon og forbilder

I artikkelserien “Tanker fra Toppen – dette sier de beste” skal vi bli litt bedre kjent med våre norske tennistopper. I ukene som kommer deler regjerende norgesmester Melanie Stokke, vår tredje høyest ranket damespiller på verdensrankingen Malene Helgø og topp 10-herrespiller i Norge, Mirza Koristovic fra Oslo Tennisklubb, deres tanker og planer fremover, samt råd og insider-tips om tennissporten. 

Klikk her for å lese alle deler i artikkelserien

Melanie Stokke, foto: Espen Harward

Nordic Tennis: Hvem er ditt forbilde, både på tennisbanen og ellers?

Melanie Stokke:

Det må være Li Na på grunn av hennes spillestil og for hva hun har oppnådd i karrieren, da hun ble første kvinnelige kineser som har vunnet en Grand Slam – en bragd som har bidratt til at tennis har vokst i Kina. Dette vil jeg også oppnå med min tenniskarriere.

Jeg har mange forbilder i livet, jeg lar meg inspirere av figurer med sterke og gode verdier, som har en mening med livet og som handler med innsikt, de ser jeg opp til, og den listen er lang:)

Malene Helgø:

Jeg ser veldig opp til Roger Federer. Han er så elegant på banen. Det er teknikken hans, måten han forflytter seg på banen og forståelse han har for tennisspillet. Men også utenfor banen, hvordan han oppfører seg… Han er et forbilde både på og utenfor banen.  Utenfor tennisen, har jeg ikke et forbilde.

Mirza Koristovic:

Mitt forbilde på tennisbanen er Roger Federer. Hans spill og egenskaper på banen har motivert meg gjennom hele karrieren, og hans kvaliteter i en alder av 36 år motiverer meg til å fortsette å trene hardt for å kunne spille tennis på et høyt nivå i lang tid framover. Ellers i livet ser jeg opp til foreldrene mine.

Malene Helgø (og Casper Ruud), foto: Nordic Tennis

Nordic Tennis: Mest undervurdert ATP- eller WTA-spiller og hvorfor?

Melanie Stokke:

Har ikke tenkt på det… WTA-spiller tenker jeg Marion Bartoli. ATP-spiller, Gilles Simon.

Malene Helgø:

Det er alltid noen som får mer oppmerksomhet enn andre, som prøver å få mer oppmerksomhet, som (Nick) Kyrgios for eksempel, som gjør ganske mye rart – han er ung da – og får ganske mye negativ oppmerksomhet for det.

Også er det noen som oppfører seg bra hele tiden, og kanskje ikke gir gjør like mye av seg. Det blir kanskje ikke skrevet like mye om disse. 

Får man gode resultater, så får man også positiv oppmerksomhet som fortjent. 

Det finnes veldig mange gode tennisspillere i verden og det er sikkert flere undervurderte også
Men ingen spesielle som jeg har oversikt over og mener er undervurdert.

Mirza Koristovic:

Ivan Ljubicic, på grunn av Roger Federer.

Nordic Tennis: Hva inspirerte deg til å bli en tennisspiller?

Melanie Stokke:

Det var vår tennishistorie og tennismiljø, hvor jeg erfarte at det var ingen kvinnelig tennisspiller som hadde oppnådd et brudd innenfor top 100 i verden, og det var heller ikke et stort tennismiljø på min alder – fortsatt i dag er tennismiljøet lite. Derfor inspirerte det meg til å bli et forbilde for den yngre generasjonen og bygge norsk tennis til å bli større. Det inspirerte meg til å lage historie i norsk tennis.

Malene Helgø:

Det startet med at pappa spilte tennis som junior. Han sluttet ganske tidlig, men så tok han meg og storesøsteren min på tennisbanen. Jeg bare husker fra første gang jeg gikk inn på banen, hvor gøy jeg syns det var.

Det var liksom bare “passion” fra første øyeblikk.

Så det var pappa som startet det hele egentlig. Alle mine venner gikk på fotball og håndball, men han ville ikke at jeg skulle begynne med en sport med mye nærkontakt og skader. Da han tok storesøster og meg med på tennisbanen – ble det tennis.

Mirza Koristovic:

Min far spilte hovedrollen der.

Klikk her for å lese alle deler i artikkelserien
Følg med neste uke i siste del av artikkelserien “Tanker fra toppen – dette sier de beste”, når Melanie, Malene og Mirza gir sine synspunkter på dagens tennis i Norge.

Melanie Stokke, foto: Ronny Ecke