A password will be e-mailed to you.

Tanker fra toppen del 3: Favoritturneringer, -dekke og -motstander

I artikkelserien “Tanker fra Toppen – dette sier de beste” skal vi bli litt bedre kjent med våre norske tennistopper. I ukene som kommer deler regjerende norgesmester Melanie Stokke, vår tredje høyest ranket damespiller på verdensrankingen Malene Helgø og topp 10-herrespiller i Norge, Mirza Koristovic fra Oslo Tennisklubb, deres tanker og planer fremover, samt råd og insider-tips om tennissporten. 

Klikk her for å lese alle deler i artikkelserien

Foto: Espen Hildrup

Nordic Tennis: Favorittdekke å spille på?

Melanie Stokke:

Grus. I Spania trente jeg mye på grusen. Jeg liker fighten, å kjempe gjennom de lange ballvekslingene, og at man kan skli på underlaget synes jeg er superkult, haha!

Malene Helgø:

Jeg har alltid likt hardcourt best, men jeg liker nå også grus bedre og bedre. Jeg vil si at jeg som regel spiller min beste tennis på hardcourt med min spillestil. Jeg er en veldig aggressiv spiller. Mine våpen er at jeg er rask på banen, liker å variere spillet, gå på nett, være aggressiv og ta styringen i poengene.

Men jeg begynner å bli bedre og bedre på grus også, så er det litt 50-50.

Mirza Koristovic:

Grus, mykt underlag som er mindre brutalt for kroppen enn de andre underlagene og der jeg får brukt forehanden og serven mest effektivt. Generelt synes jeg underlag der ballen spretter høyt er bra, for da blir det lengre ballvekslinger og mer morsomt spill.

Nordic Tennis: Favorittmotstander på banen og hvorfor?

Melanie Stokke: 

Det er Katerzyna Piter. Den gangen vi spilte mot hverandre utfordret hun meg til å spille mot mitt optimale, og fra da av forstod jeg hvilket nivå jeg var istand til å få frem.

Malene Helgø:

Jeg har vel egentlig ikke en favorittmotstander.

Mirza Koristovic:

Jeg er veldig glad for at jeg har hatt muligheten til å spille mot så mange gode spillere både i Norge og i utlandet gjennom årene.

Noen av de beste kampene var mot erkerival Fredrik Aarum i ungdomsårene der han spilte solid fra grunnlinjen med tunge grunnslag, mens jeg varierte mye mer og var overalt på banen. Her var det mange jevne oppgjør mot en jeg trente med hver dag og man fikk en ekstra nervøs følelse i kroppen før disse kampene. Alt var så mye større da man var liten.

Disse kampene glemmer jeg aldri, selv om han stakk av med et par flere finaleseiere i junior-NM.

Foto: Espen Hildrup

Nordic Tennis: Favoritt Grand Slam?

Melanie Stokke: 

Roland Garros. Jeg har alltid likt at den ligger i Paris, Frankrike. I tillegg til at underlaget er grus, har denne Grand Slam-en franskmennenes preg av eleganse, samtidig som den bringer fram “blod, svette og tårer” fordi underlaget er fysisk krevende – det er en “grind” utpå der.

Malene Helgø:

Jeg vil si US Open og Wimbledon. Wimbledon har et skikkelig særpreg, veldig spesiell Grand Slam å oppleve. Men jeg likte meg godt i USA også. Bo på Manhattan og… ja, det var gøy!

Mirza Koristovic:

Alle har noe spesielt ved seg, men Wimbledon har en intimitet og en klasse over seg som gjør det hele litt ekstra spesielt.

Nordic Tennis: Hva er din favoritturnering å spille i?

Melanie Stokke: 

Bol i Kroatia liker jeg veldig godt. Det ligger på en øy, nær havet. Det er flott sted med stort potensiale og nydelig middelhavsmat.

Malene Helgø:

US Open. Det henger sammen med at jeg synes US Open er det beste tennisanlegget jeg noensinne har spilt på.

Les mer: Tanker fra toppen del 2 – Beste tennisminne og beste anlegg du har spilt på

Mirza Koristovic:

Jeg var veldig glad i SALK Open i juniorklassen. Denne turneringen gikk (går vel fortsatt) i Stockholm og der fikk man bryne seg på noen skikkelig gode spillere i en hyggelig tennishall.

Les mer: Tanker fra toppen del 1 – Om 2017-sesongen, planer for resten av året og 2018

FØLG MED NESTE UKE NÅR MELANIE, MALENE OG MIRZA FORTELLER OM SINE TRENINGS- OG KOSTHOLDSRUTINER – OG OM DRØMMEN FOR TENNISKARRIEREN.