A password will be e-mailed to you.

Tanker fra toppen del 2: Beste tennisminner og -anlegg

I artikkelserien “Tanker fra Toppen – dette sier de beste” skal vi bli litt bedre kjent med våre norske tennistopper. I ukene som kommer deler regjerende norgesmester Melanie Stokke, vår tredje høyest ranket damespiller på verdensrankingen Malene Helgø og topp 10-herrespiller i Norge, Mirza Koristovic fra Oslo Tennisklubb, deres tanker og planer fremover, samt råd og insider-tips om tennissporten. 

KLIKK HER FOR Å LESE ALLE DELER I ARTIKKELSERIEN

Melanie Stokke, fotografert av Espen Hildrup

Nordic Tennis: Ditt beste tennisminne i år?

Melanie Stokke:

Det må være da jeg vant NM kongepokal for første gang og også da jeg vant min første 25000$ tittel i Bagnatica.

Les mer: Stokke med karrierens første tittel i 25.000 dollar-turnering

Malene Helgø:

Kvartfinalen i double i Australian Open Junior med Astrid (red.anm.: Astrid Brune Olsen) som doublepartner. Bare det å få reise til Australia for første gang og konkurrere på det anlegget. Det er en helt spesiell stemning og atmosfære på en Grand Slam. Alltid masse publikum på kampene.

Astrid og jeg spilte veldig bra, det var fint vær og gøy å komme til en kvartfinale i en Grand Slam med min bestevenninne som partner. Det er ikke alle som får anledning til det.

Vi har spilt double sammen i 4-5 år. Fordelen er at vi etterhvert kjenner hverandre godt både på og utenfor banen. Det er en stor fordel ift andre spillere som finner en ny doublepartner for hver turnering. Vi har hverandre og det er veldig viktig. Vi er veldig heldige begge to.

Mirza Koristovic:

Mitt beste tennisminne i 2017 var seieren over fjorårets NM-finalist og Davis Cup-spiller i semifinalen i Elite Tennisakademi GP på Skedsmo TK, som for øvrig var en veldig bra GP-turnering.

Malene Helgø, fotografert av Espen Hildrup

Nordic Tennis: Ditt beste tennisminne så langt i karrieren?

Melanie Stokke:

Det er vanskelig å si, jeg har mange tennisminner som er veldig spesielle. En av dem er Fed Cup-kampen mot Caroline Wozniacki.

Det var veldig spesielt fordi jeg hadde Montenegro-folket på min side som heiet på meg, jeg spilte mot en toppspiller som jeg har sett opp til og beundret, pluss at det var en minneverdig fight hvor jeg ga alt!

Mot slutten fikk jeg for første gang kramper og kunne ikke gå fram til nettet og takke for kampen! Derfor måtte Caro komme over til meg og hun ga meg en klem. Det kommer jeg aldri til å glemme, hehe!

Malene Helgø:

Å vinne er ofte det morsomste så jeg vil si, kanskje å bli Europamester i double sammen med min bestevenninne Astrid. Det var jo en historisk begivenhet i norsk tennis!

Les mer (via kvinneidrett.no): Malenes utrolige år

Mirza Koristovic:

Det er så utrolig mange fine minner, men de beste minnene var nok under barndommen på Bekkelagshøgda TK da jeg trente med min far og alt så lovende ut.

Mirza Koristovic, fotografert av Espen Hildrup

Nordic Tennis: Det beste tennisannlegget du har spilt på?

Melanie Stokke:

Det må være tennisstadionen i Liuzhou, Kina. Det var den største Center Courten jeg har spilt på så langt, og ser fram til når tribunen er fullpakket av folk. For en energi og atmosfære det kommer til å bli da!!

Malene Helgø:

Jeg syns det var gøy å spille i US Open (red.anm: som junior, 2016). Stemningen der med amerikanerne, anlegget og fint vær. I de andre Grand Slammene er man adskilt fra proffene, de har egne garderober og egne restauranter – men i US Open sitter vi i samme restaurant og bruker samme avslapningsområde.

Det blir litt sånn at du går i gangene og runder et hjørne og møter på (Angelique) Kerber, del Potro og Federer, Serena, Halep…man ser egentlig alle.

Man blir alltid litt starstruck, men så må man bare “keep it casual”. 

Så du bare ser dem og går forbi. Det henger kanskje litt med at det var her jeg vant min første singlekamp i en Grand Slam også. Til sammen gjør dette US Open til det beste anlegget i mine øyne.

Mirza Koristovic:

Det må være anlegget på Indian Wells i USA der også de kjente ATP- og WTA turneringene spilles. Kvaliteten på banene, et perfekt vedlikeholdt anlegg og ikke minst værforholdene med sol og varme gjorde susen.

Les del 1: Om 2017-sesongen, planer for resten av året og 2018

Følg med neste uke, når Melanie, Malene og Mirza avslører noen av sine tennisfavoritter! 

Malene Helgø, foto