A password will be e-mailed to you.

Over 2.000 personer besøkte nordictennis.no i løpet av vår første måned!

Jevn trafikkvekst, variert tennisinnhold og unik kartfunksjon bidrar til å etablere oss som Norges nye tennisportal.

September var en stor måned for Nordic Tennis. Søndag 27. august lanserte vi endelig vår nettside nordictennis.no.

Vi har nå spent sett tilbake på statistikken for nettsiden, for perioden 27. august – 30. september.

Vi velger å dele innsikt i tallene med dere, da vi mener bestemt at åpenhet er viktig for utvikling. Å dele tallene med dere vil være med på utfordre oss fremover og gi oss ambisjoner om å nå disse tallene igjen. Nyheten er ikke lenger at nordictennis.no endelig er live, så dette stiller krav til at vi klarer å fortsette å levere innhold som er interessant, relevant, underholdende og gjerne unikt for våre tennisinteresserte lesere.

Nettsidestatistikken under er hentet fra Google Analytics (heretter GA) og WordPress.com.

* Google Analytics var dessverre nede i 9 dager før vi oppdaget at trafikken ikke ble målt. Vi tar derf0r forbehold om at noen av tallene kan være lavere / annerledes enn realiteten. 

NETTSIDETRAFIKK (trafikkilde er gjengitt i parantes)

 • 4.800 sidevisninger (GA)
 • 3.500 unike sidevisninger (GA)
 • 2.200 unike besøkende (WordPress)
 • 68 prosent nye besøkende (GA)
 • 2:06 gjennomsnittlig øktvarighet (GA)
 • 2,35 sider besøkt/økt (GA)

Skjermdump av Google Analytics. Trykk på bildet for større versjon.

Siden dette er vår første rapport for nettsidetrafikken, kommer vi ikke til å analysere tallene i dybde. I fremtiden vil vi kunne sammenligne disse tallene med andre måneder, og trekke konklusjoner, se trender og utvikling.

Generelt sett, vil vi si at vi er veldig fornøyde med disse tallene for vår første driftsmåned! Utrolig gledelig å se at over 2.000 forskjellige personer (!) har besøkt nettsiden den siste måneden, og vi håper selvsagt at disse kommer igjen (noe som vi vil kunne se dersom prosentandelen for returnerende besøkende øker). For å få dette til, må Nordic Tennis fortsette å få våre lesere til å føle seg “hjemme” på nordictennis.no, og å levere på innhold og på funksjoner som vi har innebygget i nettsiden, som kart-delen 0g kalender-delen.

TOPP 5 MEST LESTE SAKER (kilde: WordPress.com)

Denne måneden abonnerte/investerte vi i en testmåned for tennisnyheter fra NTB, landets største leverandør av nyheter. Dette sikret oss daglig dekning / daglige tennisnyheter fra årets siste Grand Slam US Open, Laver Cup og andre ATP/WTA-tennisnyheter. Vi kalte dette en “testmåned” fordi vi ønsket å se om NTB-sakene ble klikket på (som jo indikerer at våre følgere har interesse av disse sakene). I og med at tre av våre mest leste saker jo er NTB-saker, konkluderer vi med at NTB-testen var en suksess. Tennisnyheter fra NTB har vært interessant lesestoff for Nordic Tennis-besøkende.

(Når dét er sagt, er vårt abonnement hos NTB avsluttet. Vi vil fremover se etter en sponsor for NTB-nyheter. Denne sponsoren vil da være vår hovedpartner, så vi har kun én slik plass å tilby, og det blir første mann til mølla-prinsippet. Vi har en veldig god “synlighetspakke” for denne sponsoren, så nå gjenstår det å finne bedriften / brandet /merkevaren /personen).

Vi ser at våre to mest leste saker er de som vi har brukt mest tid på: Portrettet med Norges mest premierte fotograf, som har et stort hjerte for faget, familien og for tennis! Aktiv365 / Nesttun tennisklubb, hvor Hans Jørgen spiller tennis, har til og med skrevet ut artikkelen og hengt den opp i klubben! Det syns vi er veldig hyggelig!

Reportasjen Å oppdra en verdensmester handler om erfaringene som Hans Jørgen har gjort seg som far til verdensmester i dobbeltsculler – hvilke tips og råd hadde Hans Jørgen til andre foreldre med barn i idrett.

Andre godt leste saker er blant annet alt Casper Ruud-nytt, BORG-filmanmeldelse av Ole Martin Skilleås bak bloggen olemski.blogspot.no, og nyheten om at ATP tester ut tennis uten linjedommere:

TOPP 5 MEST BESØKTE SIDER (kilde: WordPress.com)

Vel, utifra disse tallene kan vi bare si at vi gleder oss til å fylle opp Nordic Tennis-kartet med presentasjonssider for ALLE tennisklubber i Norge!

Per 30. september har vi 31 tennisklubber som har fått gratis presentasjonsside i Nordic Tennis-kartet (klikk på klubbnavn for å komme til presentasjonsiden):

 1. Kristiansand Tennisklubb
 2. Abildsø Tennisklubb
 3. Arendal Tennisklubb
 4. Asker Tennisklubb
 5. Stabekk Tennisklubb
 6. Oslo Tennisklubb
 7. Eiksmarka Tennisklubb
 8. Heming Tennis
 9. Stavanger Tennisklubb
 10. Holmenkollen Tennisklubb
 11. Njård Tennisklubb
 12. Sandefjord Tennisklubb
 13. Nordstrand Tennisklubb
 14. Snarøya Tennisklubb
 15. Holmen Tennisklubb
 16. Ullern Tennisklubb
 17. Paradis Tennisklubb
 18. Bergens Tennisklubb
 19. Bergen Racketsenter
 20. Kongsvinger Tennisklubb
 21. Porsgrunn Tennisklubb
 22. Skien Tennisklubb
 23. Larvik og Stavern Tennisklubb
 24. Halden Tennisklubb
 25. Nesodden Tennisklubb
 26. Norges Tennisforbund
 27. Sagene IF Tennis
 28. Høgskolen i Oslo og Akershus Tennis
 29. Universitetet i Oslo Tennis
 30. Aktiv 365 Tennis / Nesttun Tennisklubb
 31. Egersund Racketklubb

Ønsker du å gjøre endringer / oppdateringer i klubbens presentasjonsside? Ta kontakt med Christina på  [email protected], på tlf. 980 23 457 eller på Facebook.

Skjermdump av noen av tennisklubbene og idrettslag med tennis som har fått opprettet sin gratis presentasjonsside. Trykk for å komme til hele Nordic Tennis-kartdelen.

I Norge finnes det over 100 klubber og idrettslag med tennis, og ambisjonen vår er at samtlige skal få hver sin gratis presentasjonsside i kartet, så her har vi en jobb fortsatt å gjøre.

For tennisspillere er kartet et verktøy som skal gjøre det enkelt å finne nærmeste tennisklubb, tennistrener, tennistilbud og strengetjenester der de er, med ett klikk. For tennisklubber og tennistrenere, ønsker vi at kartet skal være en plattform som bidrar til å promotere klubben og deres tennisarrangementer!

 

TRAFIKKILDER (kilde: Google Analytics)

 • 72 prosent fra mobil
 • 31 prosent fra desktop
 • 7 prosent fra tablet

 

 • 63 prosent av alle sidevisninger kom fra sosiale medier (hvorav 99 prosent fra Facebook og 1 prosent fra LinkedIn)
 • 29 prosent av alle sidevisninger kom fra at folk skrev “nordictennis.no” inn som webadresse å besøke
 • 8 prosent kom fra søkemotorer og vårt nyhetsbrev.

Disse tallene viser viktigheten av at en nettside er responsiv (som vil si at den automagisk tilpasser seg ulike skjermer som mobil) og at Facebook er en viktig trafikkdriver til nordictennis.no.

NYHETSVBREV

 • 40 nye e-postabonnenter
 • 261 e-postabonnenter totalt

Mye mulig at vår konkurranse om å vinne gavekort på kr. 1.000 fra mastersport.no bidro til at flere meldte seg på vårt nyhetsbrev.

Se LIVE-trekningen av vinneren her

Nordic Tennis har sendt ut nyhetsbrev siden vi bestemte oss for navnet “Nordic Tennis” i 2016. Vi kan derfor konkludere med at vi pleier å ha en ganske høy åpningsrate på våre nyhetsbrev, noe vi selvsagt er veldig glade for!

Mellom 40 og 50 prosent av Nordic Tennis-e-postabonnenter åpner våre nyhetsbrev. Til sammenligning, er “industry average”: 17 prosent åpningsrate.

SOSIALE MEDIER

 • + 87 nye Likes på Facebook, totalt 760 Likes per 30. oktober
 • + 15 nye følgere på Instagram, totalt 125 følgere

Vi er veldig glade for at folk og tennisinteresserte velger å følge oss på Facebook! Dette er jo kanalen hvor vi umiddelbart formidler at nettsiden er oppdatert og deler videoer, artikler, tips som vi finner andre steder på Facebook, som vi mener våre følgere kan ha glede av. Et slags “nyhetsbrev” før vi sender ut vårt ukentlige nyhetsbrev.

Under lanseringsmåneden har vi ikke fokusert på å få flere følgere til Instagram, så det er veldig hyggelig å se en økning her likevel. Vår hashtag er #nordictennis om du vil dele dine tennisbilder med oss!

OPPSUMMMERING

Mye av suksessen / statistikken kommer nok av at nordictennis.no er en ny tennisside på markedet, og mange nysgjerrige tok nok turen innom av den grunn. Den gode september-måneden tar vi med oss videre i fortsatt full fart i resten av høsten.

OKTOBER

Uten NTB-avtalen som sikrer oss daglige tennisnyheter, skal vi ha fokus på følgende: 

 1. Småstoff / nyheter /notiser om norsk, ATP- og WTA-nytt som ikke tar mye tid å skrive. Gjerne mer fokus på norske toppspillere.
 2. Fortsette å lage dybdereportasjer og portrettintervjuer fra bredden i tennis, bruke tid på dette.
 3. Fortsette å opprette presentasjonssider for norske tennisklubber i kart.
 4. Fortsette å fylle ut tenniskalenderen med kommende arrangementer hos tennisklubber.
 5. Fortsatt invitere til innsending og deling av tennisrelaterte blogginnlegg, kommentarerer, kronikk.

En stor tusen takk til de mange som har besøkt nordictennis.no så langt og som har bidratt til å gjøre lanseringsmåneden så god som mulig.

Og på forhånd takk for både besøk, trafikk, tips og innspill fremover! Fortsette å Like oss, dele vår Facebook-side og abonnere på vårt nyhetsbrev. 

 • Noe på hjertet? Ta kontakt med Christina på  [email protected] eller på Facebook.
 • PS: Nordic Tennis har fått Vipps, tlf. nr. er 125846. Hvis du liker arbeidet vi gjør og har lyst til å støtte oss med en pengegave for at vi lettere kan fortsette å utvikle innhold og funksjoner på nettsiden, setter vi selvsagt enormt stor pris på det! Du kan lese mer om støtte for Nordic Tennis via Vipps HER