A password will be e-mailed to you.

Velkommen til Nordic Tennis, et åpent, uavhengig og gratis online tennisportal for deg med interesse for tennis!

Nordic Tennis er hjertebarnet og gründerprosjektet til tennisspiller Christina Mihaela Carare.

VÅR MISJON er å skape en dynamisk online arena med unikt, informerende og inspirerende tennisrelevant stoff.

VÅR VISJON er å være brobygger mellom bredden av tennisspillere, tennistrenere, tennisklubber og relevante, kommersielle aktører. Vi skal søke å fremme samtlige av disse, og vi skal etterstrebe å levere kvalitet i alle ledd. Med tiden er vår ambisjon å bli et online samlepunkt og ressurs for inspirasjon, tips, produkter og tjenester som hjelper deg få mer glede ut av den fantastiske sporten som er tennis.

VÅRE VERDIER er engasjement og kompetanse, brukeropplevelse i høysetet, nytekning, langsiktighet og pålitelighet.

ALDRI GÅ GLIPP AV EN OPPDATERING FRA NORDIC TENNIS: Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

BAKGRUNN

Det hele startet februar 2014, med et lite team på én person, en stor porsjon lidenskap for tennis, til tross for kun å ha spilt i ett år, og en umettelig nysgjerrighet for sporten.

Denne personen er meg, Christina Mihaela Carare, tennisspiller i Arendal tennisklubb.

Som ivrig amatørspiller undret jeg meg over et par ting:

  1. At jeg ble anbefalt å kjøpe tennisutstyr fra utenlandske leverandører fremfor norske, på grunn av “større utvalg og mye bedre priser” 
  2. At det (da!) ikke fantes et større omfang av tennisstoff på norsk for ivrige hobbyspillere som meg, å lese om tennis og lære fra.

Som forholdsvis ny til sporten vil jeg understreke at jeg på denne tiden ikke hadde full oversikt over hverken norske aktører som solgte tennisutstyr eller over alle norske nettsider og blogger som skrev om tennis og tennistips. Dét har jeg fremdeles ikke – så det er ikke meningen å “skjære alle over en kam”. Dessuten har tilværelsen til norske online tennisaktører utviklet i en positiv retnings seg siden 2014, mener jeg.

På generelt basis, lurte jeg på om det var flere tennisspillere som satt med det samme inntrykket jeg da gjorde.

Savnet de mer tennisstoff fra norske aktører? Hva savnet de i så fall? Hva ville de ha mer av? Hva mente de kunne gjøres bedre på nett?

DRØM OM Å BIDRA

Med bistand fra Regionalt Næringsfond og en liste fra Norges Tennisforbund med e-poster til norske tennisklubber, lagde jeg en spørreundersøkelse for tennisspillere med blant andre spørsmålene over.

Over 200 svar kom inn, fra respondenter i alle aldre, fra alle spillernivåer og fra over 50 tennisklubber i Norge. Omfanget på tilbakemeldingene var stort. Det var tydelig at det var flere enn bare meg som ønsket seg mer tennisstoff på norsk.

Dette ønsket jeg å gjøre noe med. Dette ønsket jeg å hjelpe med. Jeg sa opp fulltidsjobben som prosjektleder i et kommunikasjonsbyrå for å satse på min drøm om bidra.

Les mer (egen blogg): Hjertebank

EN AV VERDENS STØRSTE

Noe av det som rangerte høyest som savnet blant tennisspillere, var en norsk nettbutikk for tennisutstyr, med “stort utvalg, lave priser og kjente merkevarer”.

Jeg liker å tenke stort og er ikke redd for å stille spørsmål. Derfor tok jeg kontakt med en av de største utenlandske leverandørene av tennisutstyr – og foreslo et samarbeid, hvor Nordic Tennis (som på denne tiden ikke hadde fått et navn enda) skulle være plattformen som brakte leverandørens utvalg av tennisutstyr nærmere norske spillere. Både fysisk nærmere, men også gjennom produktbeskrivelser på norsk, salg og service på norsk.

I hele åtte måneder fortsatte jeg og leverandøren dialogen om et potensielt samarbeid. Inntil jeg begynte å høre stadig sjeldnere tilbake.

Inntil jeg en dag ikke hørte noe mer.

Grunnen for dette, kommer jeg kanskje aldri å få vite.

Les mer (egen blogg): Timeout – en takk til alle som har støttet meg og vært tålmodige

VEIEN

I mellomtiden tok jeg opp Norges mest omfattende PT-tilbud, et halvannet års studium som Personlig Trener hos Høyskolen Kristiania. Som tennis- og treningsinteressert, var målet med å ta denne utdanningen å bruke kunnskapen jeg lærer om kroppen vår og ernæring på nordictennis.no, og selv bidra her med faglig, tennisrelevant treningsrelaterte artikler.

Les mer (egen blogg): Jeg blir Personlig Trener

Les mer (høyskolens nettside): 10 grunner for at jeg valgte å studere Personlig Trening

To år på rad jobbet jeg også som kommunikasjons- og spilleransvarlig for Europas største tennisoppvisning, Liverpool Tennis International. For erfaringens del og for å skaffe Nordic Tennis (som på denne tiden ikke hadde fått navn enda) internasjonalt nettverk blant ATP, WTA- spillere og tennislegender.

Opplevelsen av å være en del av turneringen som har hostet tennistopper som Novak Djokovic og Caroline Wozniacki som juniorer og tennislegender som Bjørn Borg og John McEnroe, turneringen som brukes av mange tennistopper som oppvarming til Wimbledon, er noe jeg aldri kommer til å glemme.

Allerede etter min første sommer i Liverpool International, var det plantet en drøm om å gi muligheten til norske tennisspilllere om å oppleve det samme unike jeg gjorde. Tenk om de i tillegg skulle kunne få spilletid med en av legende, dagdrømte jeg…

Lite ante jeg at ett år senere, skulle drømmen gå i oppfyllelse –  og Nordic Tennis bli født.

Les mer: Rekruttert til internasjonal tennisturnering

NORDIC TENNIS

Jeg forsto at dersom jeg ville oppnå drømmen om å starte et nettsted for tennis, måtte jeg gjøre det alene, starte smått, og at jeg hadde én sjanse å prøve dette.

Starte smått, ja… Starte med noe tennisrelatert som svarte på ønskene fra undersøkelsene. Starte med noe jeg kunne håndtere alene i starten. Men det skulle være større enn meg. Fordi tennis er større enn én enkeltperson.

Det skulle ikke være en blogg. Ei heller handle om “tennis og meg”. For dette føltes som det handlet om “vi”. Vi med interesse for tennis. Vi som prøver å bli en litt bedre tennisspiller i dag enn vi var i går. Vi som ser opp til og beundrer hva norske og internasjonale tennistopper klarer å prestere, for vi vet hvor enormt krevende tennis er på høyt nivå. “Vi” som vil vite mer om tennis. “Vi”- uavhengig av om det kun er meg her i oppstarten.

Slik ble Nordic Tennis ble født. Mai 2016. Med min drøm fra ett år tidligere – en konkurranse om en uforglemmelig tennistur for to tennisfans. 

Dette var også min første investering i selskapet: Nordic Tennis skulle fly to norske tennisspillere til Liverpool Tennis International, tennisturneringen som jeg visste og hadde erfart var en opplevelse for livet. Vinnerne skulle få VIP-seter hver dag under turneringen, bo på samme hotell som ATP, WTA-stjernene og tennislegendene, få spilletid med en av legendene og to middager sammen med alle spillerne.

 

 

Ordfører i Arendal, Robert Cornels hjalp med å trekke en vinner blant nesten 100 påmeldte i konkurransen. Vinneren var 11-årige Jamie, utrolig nok fra Arendal Tennisklubb!

Les mer: Vi gratulerer unge Jamie Bentsen

Se video: Vinneren er trukket!

AMBISJON

For min del, hadde jeg nå allerede oppnådd drømmen. Drømmen om å gi noen norske tennisspillere sjansen til å oppleve den fantastiske tiden som er Liverpool Tennis International. Sjansen å oppleve å “henge” med tennisstjerner og legender, i en så intim atmosfære (til tross for å være Europas største turnering).

Opplevelsen det var å ta imot Jamie og faren i Liverpool, sikre de toppplasser hver dag under turneringen, sitte sammen med de og spillerne hver kveld, og gi Jamie spilletid med Norges beste kvinnelige tennisspiller, Melanie Stokke, mens far med et stolt uttrykk tok bilder av sønnen i action – dét var drømmen min det, som nå gikk i oppfyllelse.

Men dette var en del av en større drøm. Jeg ønsket mer for – og fra – Nordic Tennis.  

“Konkurranser” var bare ett av punktene på listen over hva spørreundersøkelsene viste at norske tennisspillere ville ha mer av.  På listen var det mange andre punkter som jeg ønsker at Nordic Tennis skulle levere på.

Ok, kanskje Nordic Tennis ikke klarer å levere på alt med en gang. Kanskje ikke engang om ett år, eller om fem år, om vi er så heldige å komme over gründer-kneiken.

Men én ting er sikkert: Vi skal etterstrebe å stadig utvikle oss og gjøre vårt beste for å levere en inspirerende nettside for deg med interesse for tennis.

I oppstarten er det følgende innhold, tjenester og funksjoner som dere kan forvente på nordictennis.no:

MAGASINET

Gjennom intervjuer og reportasjer er vår ambisjon å rendyrke historiene til bredden i norsk tennis, fra spiller- til trener- til klubbnivå. Med tiden skal vi også søke å gi deg som leser, informasjon om tennisutstyr og tennisspesifikk trening. Vi skal i tillegg søke å finne svar på spørsmål om tennisspesifikk trening, skadeforebygging, tennisteknikk, tennisregler, kosthold, og mer, og bringe dette videre til deg.

Mulighetene for spennende tennisstoff er mange!

For dette er vi selvsagt avhengig av gode tips fra leserne om spennende tennissaker som vi kan dekke. En tennisspiller med en unik bakgrunn. En klubb som gjør ting litt annerledes enn normen. En ildsjel uten like. En trener som motiverer. En ekspert som inspirerer.

Vi inviterer også skribenter og kommentatorer som vil engasjere og bidra til mangfold i tennisdialogen- og debatten til å sende inn deres innlegg, tennissaker, synspunkter og kommentarer.

Har du noe på hjertet om tennis (herunder alle tennisrelaterte emner), send oss dine kommentarer, spørsmål eller innlegg på [email protected]. Vi kan også nås på telefon 980 23 457.

Magasinet finner du under menyfanen MAGASIN eller ved å klikke HER.

FORUM

Vårt tennisforum skal være en arena for deg som vil diskutere ulike tennisrelaterte temaer, spørre om tips og råd, dele din kunnskap og erfaringer, og møte andre som deler interessen for tennis.

Delta i en diskusjonstråd som allerede er startet. Finner du ikke en tråd om nettopp det du lurer på eller vil snakke om? I vårt diskusjonsforum kan du enkelt starte en egen diskusjonstråd!

I din egen profil, som opprettes automatisk når du registrerer deg på nordictennis.no for å kommentere, kan du holde deg oppdatert på dine favoritt diskusjonstråder.

Forumet finner du i menyfanen FORUM eller ved å klikke HER.

KALENDER

Hver dag skjer det mye tennismoro i Norge! Vår ambisjon er å samle dette i én felles tenniskalender! For tennisinteresserte betyr dette ett sted å finne tennisarrangementer, med mulighet for å filtrere på sted, dato, søkeord, måneds- eller ukesvisning! For tennisklubber, betyr vår tennis-kalender gratis promotering av deres arrangementer!

Vi inviterer tennisklubber og tennistrenere i Norge til å sende oss informasjon om kommende arrangementer. Fyll ut skjemaet HER  med informasjon om en kommende turnering, demokveld, sosiale arrangement og andre type tennisevents, så legger vi denne informasjonen inn i vår tennis-kalender – helt GRATIS!

Med jevne mellomrom vil vi også sende ut nyhetsbrev til Nordic Tennis-nyhetsbrevabonnenter, med oversikt over kommende arrangementer, samt dele informasjonen på vår Facebook-side.

 

REGISTRER KALENDERHENDELSE HER!

Tennis-kalenderen finner du i menyfanen KALENDER eller ved å klikke HER.TENNIS-KART

Vi skal plassere tennisklubbene og tennistrenerne på kartet. Bokstavelig talt! Med Nordic Tennis-kartet ønsker vi å promotere tennisklubber i Norge, deres anlegg, arrangement og tennistilbud. Her jobber vi med å lage en presentasjonsside for alle tennisklubber, tennistrenere og tilbydere av strengetjenester i Norge. HELT GRATIS! 

For tennisspillere og tennisinteresserte, betyr dette en svært enkel måte å søke etter og finne nærmeste tennistilbud der de er! For deg som klubb eller trener betyr Nordic Tennis-kartet en gratis markedsføringskanal for å promotere anlegget, tennistjenester- og tilbud, arrangementer, turneringer og mer.

Når du registrerer deg som klubb eller trener på nordictennis.no, lager vi din presentasjonsside basert på informasjonen du sender oss. Vi vil selvfølgelig være behjelpelig med å gjøre eventuelle oppdateringer i din presentasjonsside ved behov.

KLIKK HER FOR Å SE HVA SOM ER INKLUDERT I DIN GRATIS PRESENTASJONSSIDE PÅ NORDICTENNIS.NO

KLIKK HER FOR Å REGISTRERE DEG I NORDIC TENNIS-KART SOM KLUBB

KLIKK HER FOR REGISTRERE DEG I NORDIC TENNIS-KART SOM TENNISTRENER

Kartfunksjonen (og søkemotoren) finner du under menyfanen KART eller ved å klikke HER.

FORRETNINGSMODELL

På mange måter føler jeg at alle veier jeg har tatt, all erfaringer jeg har gjort og opplevelser jeg har hatt, har ledet meg hit. Jeg kunne ikke tenkt meg et mer givende, gøyere, utfordrende og spennende sted å befinne meg på, enn i startsjiktet til Nordic Tennis. Det er nå jeg virkelig får brukt min bakgrunn og erfaring, som gründer, prosjektleder, redaktør, journalist, fotograf, designer, tennisspiller, personlig trener, fagperson og markedsfører.

I oppstarten kommer jeg til å drive Nordic Tennis på hobbybasis, ved siden av en jobb som Personlig Trener – men jeg søker med tiden å finansiere Nordic Tennis gjennom et partnerprogram, annonsesalg, samarbeid med kommersielle aktører og enkeltstående oppdrag. For deg som leser, vil eventuelt kommersielt innhold merkes tydelig som Annonse, Innholdsmarkedsføring eller Sponset.

For annonseringsmuligether og kommersielle samarbeid, KLIKK HER.

FORTSETTELSEN

Nordic Tennis jobber etter Vær varsom-plakaten og Tekstreklameplakatens regler for god presseskikk.

Ikke nøl med å kontakte oss med tips, ris eller ros, innspill, innlegg eller kommentarer – og all hjelp, i form av et samarbeid med deg som har kompetanse innen journalistikk, film, foto, markedsføring, design, eller med deg som brenner for tennis og ønsker å bidra til nettstedet, mottas med et stort TAKK! I retur, vil vi gjøre vårt beste å skape spennende oppdrag og erfaringer for deg.

Tusen takk for at du leser Nordic Tennis! Det du finner interessant, håper vi – og setter vi – stor pris på om du deler med dine tennisvenner!

God tennis-lesing!

Sporty hilsen,

Christina Mihaela Carare

Gründer, redaktør, PT og tennisspiller i Arendal Tennisklubb

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV OG FÅ MED DEG DE SISTE OPPDATERINGER FRA NORDIC TENNIS VED Å KLIKKE HER!