A password will be e-mailed to you.

Denne posten ble opprinnelig publisert på Facebook under Nordic Tennis sin første lansering i mai 2016.

Hei! Mitt navn er Christina Mihaela Carare. Jeg er 31 år og grunder av Nordic Tennis, mitt hjertebarn gjennom to år. Jeg vil gjerne begynne med å si at det er utrolig gøy og givende å endelig lansere Nordic Tennis, og jeg er selvfølgelig spent på fortsettelsen!

Min “tenniskarriere” begynte sent, som 27-åring – og ikke ett minutt tidligere:

Jeg vokste opp i Romania, under og etter kommunisttiden. For veldig mange familier, inkludert min egen, var skolegang og en høytstående stilling som voksen eneste vei til et levebrød og suksess.

Min bestefar var ambassadør for Romania i Nigeria, og jobbet i Ceausescu´s tid. Min bestemor var redaktør i et forlag. Min tante er professor i medisin, en prisvinnende forsker av Alzheimers, og ambassadør for Romania. Min mor er en ettertraktet overlege i radiologi og en ekspert på mammografi. Min far er en dyktig forretningsman og privatlege, med en rekke privatklinikker som i år feirer 22 år, et sykehus, restaurant (og ironisk nok, et tennisbane anlegg). Min storesøster er lærer i matematikk og min lillesøster jobber innen finans.

Jeg hadde, og har med andre ord, mye å leve opp til.

Men jeg var aldri noen stor akademiker. Ikke i den grad at jeg tok noen mastergrad eller doktorgrad.

Jeg var, og er den kreative i familien. Den med mye energi som liten, og som stor – spratt alltid opp og ned av en eller annen grunn. Hadde en livlig fantasi og likte å drømme meg bort. Ikke mye er forandret på dét området.

Under hele oppveksten og frem til jeg ble voksen følte jeg at jeg var annerledes enn det som var forventet av meg.

En dag, da jeg var vel 8, snek jeg meg på turntrening sammen med en venninne – det ble med den ene gangen.

Da familien fant ut at jeg hadde gått på turn, ble jeg forbudt fra å gjøre det igjen.

“Du kommer aldri til å kunne leve av en sport, Christina.”

Dette sitatet, og min oppvekst, har vært veiledende for karrierevalgene jeg har tatt inntil tre år siden – da jeg tok opp tennis for første gang og begynte å trene.

Etter noen travle år hvor jeg balanserte en fulltidsstilling som butikksjef, frilansjournalist, blogger på christinamihaela.com, med en bachelor i kommunikasjon og journalistikkstudier, ble jeg en dag oppringt og tilbudt intervju som prosjektleder i et kommunikasjonsbyrå.

Jeg grep sjansen og fikk jobben. Det totalforandret min hverdag, da jeg nå så å si hadde en kontorjobb. Plutselig hadde jeg fritid – og oppsamlet energi i kroppen etter arbeidsdagen.

Samtidig åpnet Sør Amfi i Arendal, et idrettsanlegg hvis sitat av Marit Breivik under åpningsseremonien forklarer det flotte anlegget ganske godt: “Dette er et gedigent anlegg. Jeg har ikke sett maken”, sa Breivik.

Det var her også Arendal Tennisklubb fikk nytt tilholdssted etter mange år ute som grusbane-klubb, nå med hele 4 innebaner og 3 utebaner. Jeg ble nysgjerrig og meldte meg min.

Hadde en tennisracket fra før, tenk. Meldte meg i tennisskolen – og storstrivdes med å spille tennis. For en energi jeg fikk av det! For en glede! For en mestringsfølelse! Og så sosialt det var!

Jeg ble bitt av (tennis)basillen. Jeg begynte å trene styrke parallelt med å spille tennis, og hadde en grei start som tennisspiller, kan dere si, som Klubbmester, Sørlandsmester og Regionsmester i løpet av de første to årene.

Foruten to langvarige tennisskader på hhv. syv og åtte måneder som følge av at jeg jo ville spille mer og satse mer, har tennisbanene på Sør Amfi vært mitt andre hjem.

I februar i fjor sa jeg opp jobben som prosjektleder for å etablere det som i dag er Nordic Tennis. Hva året som gründer ville by på visste jeg ingenting om. Men dette visste jeg:

Jeg ønsket å gjøre det lettere for norske tennisspillere, nybegynnere så vel som hobbyspillere, å finne interessant, underholdende og lærerikt stoff om sporten de (vi) elsker!

Norge er verdenskjent for sin enestående toppidrettskultur og det er mye ekspertise og inspirasjon å fremvise og la dryppe ned på oss breddespillere 🙂

Jeg kontaktet Norges Tennisforbund og fikk hjelp med å kontakte tennisklubber for å presentere et par spørreundersøkelser jeg ønsket å gjøre blant tennisspillere: Hva syns de (dere) fungerer bra på nett av tennisrelevant stoff, hva savner de, hva vil dere ha mer av?

Svarene i spørreundersøkelsene var veiledende (og vil fortsette å være veiledende) i arbeidet med Nordic Tennis.

Ambisjonen var å starte med “alt”, svare på “alt” som svarene viste at det var interesse for.

For å oppnå det, var forretningsmodellen å slå seg sammen med en storpartner som både hadde finansielle muskler, relevante produkter og tjenester, som jo ville gjøre det lettere å oppnå flere av tilbakemeldingene fra starten av.

Ideen fanget interessen til en slik potensiell partner. Dialogen varte i hele åtte måneder – inntil det mot slutten svinnet hen, dessverre av grunner jeg nok aldri får vite.

Avslutningen på dialogen, eller mangelen derav, ga meg ekstra pågangsmot til å starte opp Nordic Tennis alene, smått, men smart: med en “pang”: en unik konkurranse for 2 norske tennisfans.

Visjonen er fremdeles å bli tennisspillernes online tennisdestinasjon.
Misjonen er fremdeles å gi deg det du vil vite om sporten du (og vi) elsker.
Dette vil ikke endre seg.

Det er oppstartsmåten som har måttet justeres drastisk. Mer om planene for Nordic Tennis de neste par månedene, kan dere lese om HER.

Parallelt med satsningen, må jeg dele tiden opp for å ta igjen eksamenslesing og skolearbeid. Jeg studerer Personlig Trening ved Høyskolen Kristiania, Norges mest omfattende PT-utdanning. Studiene er på deltid og går over halvannet år – tatt nettopp med målet i sikte om å selv kunne bidra med faglig innhold om tennis og trening på Nordictennis.no.

Jeg takker for all fantastisk respons fra tennis-Norge så langt! Jeg håper at dette vedvarer og faktisk øker, jo flere tennisinteresserte som får kjennskap til Nordic Tennis, slik at Nordic Tennis kan fortsette på fulltid å utvikle og utvide sine tjenester og innhold.

Jeg setter selvfølgelig utrolig stor pris på all drahjelp som Nordic Tennis kan få med å dele denne Facebook-siden med deres venner 🙂

Har du spørsmål, ris eller ros, kan bruke kontaktskjema HER. Du kan også sende meg en e-post på [email protected] eller ringe på 980 23 457.

Takk til deg som tok deg tid til å lese dette – jeg håper at du føler du ble litt bedre kjent med meg.