A password will be e-mailed to you.

Stortalentet Malene Helgø dominerte fredag første sett av semifinalen mot fjerdeseedede Simona Waltert fra Sveits i Collector Bank Norwegian Open. Så gikk luften ut av Oslo-jenta, som tapte andre og tredjesett 6-2, 6-3.

Se bilegalleri fra kampen.

Hun hadde et mål om å vinne 15.000 dollar-turneringen på Oslo Tennisarena i finalen som går av stabelen lørdag 18. november. Det satte 16-årige Simona Waltert, ranket 577 i verden en stopper for i dag under semifinalen for den fjerde utgaven av ITF Pro Circuit-turneringen Collector Bank Norwegian Open.

Sluttstilling i kampen ble Waltert 3-6, 6-2, 6-3.

– Det var en veldig svingete kamp. Jeg startet veldig tent, gira og servet bra, også kjentes det ut som jeg ikke helt klarte å holde energien helt oppe i andre sett, sa Helgø til nordictennis.no etter kampen.

Semifinale Collector Bank Norwegian Open 2017, Malene Helgø. Foto: Nordic Tennis

TUNGT

– Jeg vet ikke om det er på grunn av kampene jeg hadde i de forrige rundene, at jeg kjenner det – men jeg føler meg sterk nok og bra nok trent til å klare det. Men det kjentes som det var veldig tungt i andre sett. I hvert fall når jeg startet dårlig, da er det tøft å komme igang igjen. Jeg servet ganske dårlig, som gjør at energien ofte går veldig ned i resten av spillet, sa Helgø.

– Hun tok seg opp i andre sett og spilte bedre, som gjorde at det ble tøffere for meg også. Så det var en kombinasjon av begge deler.

– Jeg prøvde å gønne på i tredje sett og slippe meg løs, få igang fotarbeidet og gi alt.

– Målet var å komme til finalen. Hvordan føles det nå?

– Det føles veldig surt akkurat nå, fordi jeg føler at jeg kanskje hadde hatt en god sjanse i finalen mot hun som vant den andre semifinalen. Så ja, det er surt. Men jeg skal prøve å lære av kampen, legge det til side, og ta med meg det jeg har lært videre.

Red.anm.: sjetteseedet Leonie Kung fra Sveits vant semifinalen mot femteseedede Yashina Ekaterina fra Russland 2-6, 6-4, 6-4.

Senere i dag skal Malene spille oppvisningskamp i mixed doubles sammen med Casper Ruud mot tidligere topp 80- Alessandro Giannessi og italienske Corinna Dentoni på Oslo Tennisarena.