A password will be e-mailed to you.

Den spanske regionen Catalonia skal etter planen stemme over uavhengighet 1. oktober. Tennisesset Rafael Nadal mener det ikke bør skje.

– Jeg synes det som er planlagt 1. oktober, ikke burde finne sted. For jeg mener at alle burde respektere loven. Man kan ikke bare hoppe over loven fordi man vil. Jeg kan ikke kjøre på rødt lys bare fordi trafikklyset ikke ser riktig ut for meg, sier Nadal til avisen El Mundo.

Han gikk til topps i US Open sist helg og sikret karrierens 16. Grand Slam-tittel.

Nadal har vokst opp på Mallorca og snakker både spansk og katalansk.

– Jeg verken kan eller vil forestille meg et Spania uten Catalonia. Jeg mener vi må jobbe for en felles forståelse, for jeg synes utvilsomt at vi er sterkere sammen enn separert. Fra mitt perspektiv er Spania bedre med Catalonia, og Catalonia er bedre med Spania, fortsetter tennisens verdensener.

Katalanske myndigheter har varslet folkeavstemning over kravet om uavhengighet fra Spania og sier at alt er klart for gjennomføring den 1. oktober. Samtidig har den regjeringen i Madrid lovet å stanse avstemningen.

(©NTB)