A password will be e-mailed to you.

18 år gamle Malene Helgø fra Oslo tok i dag sin første ITF Pro-tittel i double etter tre setts oppgjør mot førsteseedet duo i semifinalen i en 15.000 dollar turnering i Stockholm. Morgendagens finale vinner Helgø og sin danske partner Fanny Østlund på walkover.

Seieren kommer etter at Helgø torsdag røk ut av singles klassen i turneringen, da mangel på flyt i sine servegame og frustrasjon som følge av det, gjorde at tennistalentet måtte se seg slått av sin 14-årige motstander fra Danmark.

– Jeg fikk en ganske dårlig start på kampen og havnet bakpå med 0-4. Jeg hadde fortsatt sjanser i noen av gamene, men klarte dessverre ikke å ta disse, sier Malene Helgø til Nordic Tennis.

– Det var litt for mye feil og for dårlig serving fra meg som førte til frustrasjon, samtidig som hun servet og spilte bra.

Les mer: Helgø ute av single – satser på første Pro-tittel i double

I dag var historien en annen. I dagens semifinale i double, møtte Helgø og sin partner, 20-årige Fanny Østlund fra Sverige førsteseedede duo Isabella Shinikova fra Bulgaria og Ekaterina Yashina fra Russland, som har vært ranket så høyt som henholdsvis 133 og 376 på WTA-singles ranking.

Etter å ha tatt førsteseedede duoen til supertiebreak, gikk Helgø og Østlund seirende ut av oppgjøret med stillingen 4-6, 7-5, 4-10.

F.v.: Fanny Østlund (SWE), Fannys trener Andre Rizzoli, Malene Helø (NOR) og hennes trener, Joakim Karlsson. Foto: Fanny Østlund, gjengitt med tillatelse.

– Vi spilte veldig bra i dag. Vi klarte å holde energien oppe gjennom hele kampen. Det var den store forskjellen mellom oss og motstanderne i dag. Vi var aktive på nett og fikk spilt en del volley og servet bra, forteller Helgø til Nordic Tennis etter kveldens seier.

Dette er den andre uken Helgø spiller med Østlund. Første gang var forrige uke.

– Å ha en god kjemi er noe av det viktigste i double, og det er alltid på plass hos oss. Vi har det alltid gøy når vi spiller sammen, uansett hvordan det går.

– FØLES VELDIG BRA

I kveld fikk Helgø og sin partner vite at de er vinnere av doublesklassen i turneringen, da de vinner finalen i double som opprinnelig skulle gå på lørdag, på walkover.

Dermed tar Malene Helgø fra Furuset, som er inne i sitt siste år som juniorspiller, sin første ITF Pro-tittel i double.

– Hvordan føles det å ta din første pro-tittel i double?

– Det føles selvfølgelig bra å vinne en tittel, spesielt når dette er min første! Dette er bare starten, many more to come, sier Helgø til Nordic Tennis.