A password will be e-mailed to you.

14-årige Clara Tauson fra Danmark slo det norske tennistalentet Malene Helgø 6-4, 4-6, 6-3 i dag i en 15.000 dollar turnering i Stockholm, til tross for upåklagelig innsats fra Helgø. Nå satser den norske tennisyndlingen på å ta sin første pro-tittel i double i morgen.

– Jeg fikk en ganske dårlig start på kampen og havnet bakpå med 0-4. Jeg hadde fortsatt sjanser i noen av gamene, men klarte dessverre ikke å ta disse, sier Malene Helgø til Nordic Tennis.

– Det var litt for mye feil og for dårlig serving fra meg som førte til frustrasjon, samtidig som hun servet og spilte bra.

I andre sett fikk Oslo-jenta bedre flyt på serven.

I andre sett tok jeg opp servingen, som ofte hjelper for å få spillet til å stemme bedre, fordi det blir lettere å holde energien oppe, forteller Helgø til Nordic Tennis.

I tredje sett fulgte jentene hverandre tett i starten.

– Begge servet bra fram til jeg ble brutt etter et mindre bra servegame på 3-3 i tredje. Hun fortsatte å serve bra mens jeg slet med å sette førsteservene mine, sier 18-åringen til Nordic Tennis.

Sluttstilling: 6-4, 4-6, 6-3 i favør Clara Tauson. Tauson fortsetter dermed sin seierstatistikk med 10 seiere og 2 tap i løpet av siste 12 matcher.

HÅPER PÅ FØRSTE PRO-TITTEL

Planene videre for unggjenta fra Furuset tennisklubb er semifinale i double i samme turnering i morgen. Her håper den norske tennisyndlingen å komme til finalen og ta sin første pro-tittel i double. Partner er 20-årige Fanny Østlund fra Sverige, ranket 551 i verden.

På live-rankingen, har Helgø klatret 38 plasser til 807 på WTA-rankingen etter å ha samlet poeng i Sverige.

Duoen, som er fjerdeseedet i turneringen, møter førsteseedede Isabella Shinikova fra Bulgaria og Ekaterina Yashina fra Russland.

NORWEGIAN OPEN

Etter Stockholm, går turen hjem til Norge for Malene Helgø. Først står en uke med trening for tur, deretter føyer 18-åringen seg i rekken av norske tennistopper som samles i årets tennisoppgjør under Norwegian Open på Oslo Tennisarena, som går av stabelen 11. november.

Les mer (via norwegiantennisopen.com): Ruud og Durasovic møtes i kamp for første gang siden 2011

Nordic Tennis ser frem til å være på plass under Norwegian Open med live-oppdateringer fra turneringen.