A password will be e-mailed to you.

– Skal gi alt: Satser på første Pro-tittel på hjemmebane

Under en time brukte det norske tennistalentet i dag på å komme seg videre til andre runde i 15.000 dollar-turneringen i Oslo. Klubbvenninnen og motstander Hedda Gurholt lot seg imponere. Nå satser 18-årige Helgø alt på å ta sin første Pro-tittel på hjemmebane.

– Jeg føler spillet mitt satt bra. Jeg slurvet litt med servingen i starten, men det kom seg etterhvert, sier Malene Helgø til nordictennis.no, etter 6-1, 6-2 seier mot jevnaldrende Hedda Gurholt fra Furuset Tennis.

Oppgjøret gikk på Center Court på Oslo Tennisarena mandag kveld under den fjerde utgaven av Collector Bank Norwegian Tennis Open, som er en ITF Pro Circuit-turnering med en pengepremie på 15.000 dollar. Med spillere påmeldt fra hele verden, byr turneringen lovende norske tennistalenter på anledningen å konkurrere med spillere fra hele verden.

Hedda Gurholt under Collector Bank Norwegian Open 2017. Foto: Espen Hildrup.

– VIL BLI LIKE FLINK

For publikum virket det som Hedda Gurholt ikke helt fikk overtaket på motstander Helgø, noe unggjenta bekreftet etter matchen:

– Hun var veldig flink så det ble veldig vanskelig for meg å spille mitt spill. Jeg ble presset veldig mye, og jeg følte at jeg var mye bakpå hele tiden. Hun fikk styre veldig mye, som gjorde at hun fikk overtaket på de fleste poengene. Hun servet også veldig bra – og da ble det vanskelig for meg å komme til, sier klubbvenninen fra Furuset IF, Hedda Gurholt til nordictennis.no, og berømmer samtidig Helgø for sitt tennistalent:

– Jeg håper jeg blir like flink som henne.

Malene Helgø og fans etter matchen. Foto: Nordictennis.no

– SKAL GI ALT

Helgø bekrefter overfor Nordictennis.no at strategien under matchen var å ikke slippe motstander inn i gamet:

– Min spillestil er å ta styringen i poengene og spille rask tennis, så ja, det var taktikken min underveis i kampen, sier Helgø.

Dette er tredje år på rad at Helgø konkurrerer i Collector Bank Norwegian Open. I 2014 og 2015 nådde hun frem til kvartfinalen. 2016 endte med tap i andre runde.

I år satser Helgø på seier:

– Jeg håper på å vinne for første gang. Det hadde vært utrolig gøy å få min første Pro-tittel på hjemmebane og jeg skal gi alt for å prøve å få det til å skje, avslutter Helgø.

De norske doublesparene Helene Heiberg og Mina Adelin Pedersen, samt Emely Kahrs og Ine Soltveit Stange gikk i dag videre til kvartfinalen i doubles, som spilles onsdag 15. november. Heiberg/Pedersen på walkover, Kahrs/Stange med stillingen 4-6, 6-4, 10-3.

I morgen, tirsdag 14. november kan de norske tennisjentene Elinor Storkaas, Lilly Eide Haaseth, Jenny Stray Spetalen, Ine Soltveit Stange, Lillian Gabrielsen, Mille Haagensen, Maren Nordklev, Hedda Gurholt, Emilie Eide og Lilly Elida Håseth ses i aksjon på Oslo Tennisarena fra kl. 10.

Klikk for større versjon av morgendagens Order of Play: