A password will be e-mailed to you.

Simona Halep spilte for førsteplassen på verdensrankingen, men Garbiñe Muguruza feide henne av banen i Cincinnati med 6-1, 6-0.

Det 1-tallet Halep fikk se søndag var dermed antall game hun vant, ikke den nye plasseringen på WTA-rankingen.

Rumeneren har to ganger tidligere i år, i Roland-Garros og Wimbledon, tapt kamper der hun med seier ville blitt ny verdensener. Begge ganger vant hun første sett før hun mistet grepet, men søndag var hun rett og slett sjanseløs.

– Jeg beklager min svake prestasjon i dag. Jeg kommer tilbake neste år og skal prøve å spille bedre da, sa Halep etter kampen og takket publikum for støtten “selv om jeg spilte like dårlig som Muguruza spilte bra”.

Synd på henne

Wimbledon-mester Muguruza tok sin annen turneringsseier for året, og sin aller første i USA. Hun gikk raskt opp i 3-0-ledelse i første sett før Halep vant sitt første game.

Det ble også det siste. Muguruza var ustoppelig da hun vant ni game på rad og avsluttet kampen etter bare 56 minutter.

– Jeg syntes litt synd på henne. Jeg skulle ønske jeg var i hennes posisjon på rankingen, men jeg hadde veldig lyst til å vinne. Hva skulle jeg gjøre, sa Muguruza.

Klatrer

Hun innkasserte 4,5 millioner kroner for seieren og klatrer til tredjeplass på WTA-rankingen.

Katerina Pliskova avløste Angelique Kerber som verdensener etter Wimbledon-turneringen og har hatt posisjonen i fem uker. Hun beholder den iallfall inntil videre.

Turneringen i Cincinnati var siste store test før US Open, som er årets siste Grand Slam-turnering. Den starter mandag om en uke.

(©NTB)