A password will be e-mailed to you.

Duoen Hedda Gurholt og Elinor Storkaas gikk tirsdag videre til kvartfinale i 15.000 dollar ITF Pro Circuit-turneringen Collector Bank Norwegian Open på Oslo Tennisarena etter å ha slått Emilie Elde og Lily Elida Håseth med stillingen 6-3, 4-6, 10-8.

– Vi gikk inn i kampen med en tanke om å bli bedre doublesspillere. Vi skulle gå frem på nett og spille aggressivt, i stedet for “å stå i crossen” i cross-dueller. Det sa treneren vår at vi også skulle øve på, så vi hadde en liten plan om det på forhånd, sa Gurholt og Storkaas til nordictennis.no etter kampen.

Strategien fungerte utmerket for jentene, som tok første sett 6-3. I andre sett havnet duoen bakpå og Elde og Håseth tok en  4-0 ledelse, noe Gurholt og Storkaas klarte å utligne med samme strategi som i første sett.

Dessverre holdt det ikke helt i mål i andre sett:

– Vi spilte ikke dårlig, men vi tapte på no-ad. Vi ble nok litt passive, samtidig som de gikk mer frem på nett.

På super tiebreak i tredje sett tok Elde og Håseth en tidlig ledelse og lå an til seier med stillingen 7-4.

– Begge lagene var nok litt nervøse. Det ble litt annerledes spill, mer defensivt og forsiktig enn i de andre sett, men til slutt var det vi som hadde marginene med oss, sa en lettet Gurholt og Storkaas til nordictennis.no etter kampen.