A password will be e-mailed to you.

Wimbledon-mester Garbiñe Muguruza sier at hun har drømt om å bli verdensener i tennis siden hun var liten. Mandag blir drømmen virkelig.

Karolina Pliskovas kvartfinaletap i US Open onsdag gjorde det klart at hun avløses av Muguruza som ener på WTA-rankingen. Den spanske 23-åringen, som ble født i Venezuela og bor i Sveits, blir 24. kvinnelige verdensener i tennis.

– Det er en drøm som blir virkelig, noe jeg har higet etter siden jeg var veldig liten, sier Muguruza i en video lagt ut på hennes Twitter-konto.

– Intet av dette ville vært mulig uten min familie, mine tilhengere og støtteapparatet mitt, som jobber med meg hver eneste dag. Jeg vil takke dem for støtten. Jeg er her takket være dem, og jeg håper å holde denne posisjonen så lenge som mulig.

Det er uvanlig jevnt i toppen av kvinnenes ranking, og ved starten av US Open var det åtte kvinner som hadde mulighet til å være verdensener ved utgangen av de to ukene.

Muguruza dro det lengste strået i den kampen, selv om hun i US Open måtte takke for seg allerede i åttedelsfinalen.

(©NTB)