A password will be e-mailed to you.

Finaleoppgjøret: Melanie oppvarming, fans og familie

Det ble et intenst finaleoppgjør på gress i dag mellom norske Melanie, ranket nr. 418 i verden og nummer 73 i verden Wang Qiang fra Kina, under den 15. utgave av Europas største tennisoppvisning, Liverpool Tennis International.

Før oppgjøret varmet Stokke opp med 17-årige Anastasia Detiuc fra Moldova, som Melanie beseiret i turneringens første runde.

 

KLIKK PÅ BILDENE FOR STØRRE VERSJON

Så var det tid for damenes finale. Publikum fulgte ivrig med. Stillheten mens poengene ble spilt ble brutt av kun med runder av applaus og gisp over tennisferdighetene i verdensklassen som de fikk se underveis.

Qiang hadde fordelen av, og erfaringen, som kommer med å være blant de topp 100 beste kvinnelige tennisspillere i verden. Hun startet sterkt, selvsikkert, og tok første sett 6-2.

Til Liverpool Tennis International forteller Melanie at hun ikke kom ordentlig inn i matchen før andre sett, hvor hun følte at hun både servet og returnerte bedre. Dette ble gjenspeilet i resultatet i andre sett, som hun tok 6-4.

Det avgjørende tredje sett ble spilt som en super tiebreak, hvor Qiang tok ledelsen tidlig, 6-2, før Melanie tok henne igjen da hun gjorde færre unforced errors. Begge jentene fortsatte å spille sterkt, før Qiang avgjorde det hele ved å vinne 10-6 .

Sluttstilling i kampen Wang Qiang vs. Melanie Stokke: 6-2, 4-6, 10-6

KLIKK HER FOR FULL RAPPORT OG VIDEO AV MELANIES TID I LIVERPOOL TENNIS INTERNATIONAL.

Hva gjelder erfaring med å spille på gress, hadde Qiang nok en gang «the upper hand» ettersom hun begynte å spille på gress i fjor. Nordstrand TK-jenta begynte i år, og har kun et par kamper på gress i Ilkley tidligere denne uken i bagasjen.

– Det er godt å være tilbake i Liverpool. Jeg har storkost meg og synes det er flott at jeg har fått mer erfaring med å spille på gress, og ikke minst, fått mer erfaring med å spille foran et så stort publikum som det er her, uttalte Melanie etter kampen, før hun tok seg tid til å takke publikum for støtten.

I etterkant av matchen, signerte Stokke autografer i fleng til sine unge fans og fikk velfortjent ros for innsatsen av familien.

KLIKK PÅ BILDENE FOR STØRRE VERSJON.

Helt til slutt, viet Melanie nesten en halvtime til å slå sammen med 11-årige Jamie Bentsen fra Arendal tennisklubb, som var den heldige vinneren av spilletid med tennistoppen, VIP-billetter til turneringen, fly og opphold i en eksklusiv konkurranse arrangert av Nordic Tennis.

SE VIDEO: Vinn tennistur for 2! (konkurransen er avsluttet)

Jamie hadde på det tidspunktet allerede heiet Melanie frem i alle kampene sine i Liverpool og fortsatte å gjøre det helt i mål, da hun kjempet seg frem til en plass i årets damefinale, mot verdens nummer 73, Wang Qiang fra Kina.

Etter damefinalen, kom Melanie smilende bort til Jamie på Practice Court, til tross for noenlunde kraftige regndråper. Hun coachet Jamie underveis i innslåingen, eller rettere sagt, hun roset det gode fotarbeidet og slagteknikken han viste på banen.

Melanie tok seg også tid til å ta bilder med Jamie, før hun måtte spise og skifte etter en svært spennende, men krevende damefinale på gress.

KLIKK HER FOR BILDESERIE MELANIE OG JAMIE