A password will be e-mailed to you.

Grigor Dimitrov fra Bulgaria tok sin tredje turneringsseier for året da han vant Cincinnati Masters i tennis med 6-3, 7-5 over Nick Kyrgios.

Australske Kyrgios slo ut Rafael Nadal i kvartfinalen, men kunne ikke hindre at den spanske veteranen blir verdensener for første gang på tre år når den nye rankinglista offentliggjøres mandag.

Søndag jaget han sin første ATP Masters-tittel, men måtte gi tapt for Dimitrov som i stedet kunne juble over sin første seier i en av turneringene som er rangert rett bak Grand Slam-turneringene.

Hadde Kyrgios vunnet, ville han vært første useedede vinner av en Masters-turnering siden 2007.

Klart best

Både Dimitrov (26) og Kyrgios (22) vant sine semifinaler etter seier i to tiebreak, men søndag skaffet bulgareren seg de nødvendige servebrudd og tok en klar seier.

Tittelen ga ham 7,6 millioner kroner og en perfekt oppkjøring til US Open. Til den turneringen går han med 24 seirer på hardcourt i år, flere enn noen annen spiller.

– Dette betyr veldig mye for meg. Jeg har stor selvtillit etter denne seieren. Det er min største til nå, sa Dimitrov.

– Jeg skal nyte det en dag eller to, men så er det tilbake på jobb med forberedelser til US Open.

Første gang

Dimitrov tok sin sjuende turneringsseier i karrieren og altså den tredje i år, men han hadde aldri tidligere spilt en Masters-finale. For øvrig var søndagens kamp den mest prestisjetunge ATP-finale noen gang spilt mellom to spillere født på 1990-tallet.

Ikke siden Guillermo Canas slo Andy Roddick i Toronto i 2002 var finalen i en Masters-turnering spilt mellom to spillere som begge er finaledebutanter på det nivået.

(©NTB)