A password will be e-mailed to you.

Argentineren Juan Martin del Potro tror ikke fysikken vil være på topp til fredagens semifinale mot Rafael Nadal i US Open.

Onsdag overrasket del Potro ved å danke ut tennislegenden Roger Federer i kvartfinalen i New York, men den seieren kostet. Kampen varte i tre timer, og argentineren har kun to døgn med hvile i beina før storkampen mot verdensener Nadal.

Nadal brukte bare én time og 37 minutter på å beseire Andrej Rublev i sin kvartfinale. Dessuten kom del Potro fra en tung femsetter i fjerde runde mot Dominic Thiem.

– Kampen mot «Rafa» blir mye tøffere. Jeg er ikke i bra form, sier argentineren, som er klar for sin fjerde Grand Slam-semifinale i karrieren.

Første i 2009

– Men det er en semifinale, så alt kan skje. Jeg må være klar for å møte Rafa i min favoritturnering. Jeg vil prøve å dra nytte av atmosfæren, og om jeg spiller på mitt beste, kan jeg være en trussel for ham, fortsetter del Potro.

Han tok sin eneste Grand Slam-tittel i nettopp US Open i 2009. Da slo han Nadal i semifinalen og Federer i finalen. Del Potro var den gang bare 20 år og hadde verden for sine føtter, men siden har han vært mye skadeplaget.

Statistikken på sin side

Nadal og del Potro møtes for 14. gang, og den spanske verdenseneren har statistikken i ryggen med åtte seirer mot fem i innbyrdes oppgjør. Han føler seg riktig nok langt fra trygg før semifinalen.

– Juan Martin er en toppspiller. Når han spiller bra, er det vanskelig å stoppe ham. Hans forehand er sannsynligvis den raskeste på ATP-touren, sier Nadal.

Fredagens vinner går til finale mot enten Kevin Anderson fra Sør-Afrika eller spanjolen Pablo Carreño-Busta.

(©NTB)