A password will be e-mailed to you.

Casper Ruud er utslått av Challenger-turneringen i polske Szczecin etter tap for estlandske Jurgen Zopp tirsdag.

Zopp, som er ranket som nummer 217 på den siste ATP-rankingen, vant kampen 7-5, 6–7 (4-7), 6–2. Ruud falt på sin side 25 plasseringer på rankingen mandag og er for øyeblikket nummer 137.

Nordmannen holdt sine to første servegame i kampen greit. Det samme gjorde Zopp. I det tredje klarte derimot estlenderen å bryte.

Ruud holdt deretter sitt fjerde servegame, før han brøt tilbake til 4–4.

Det norske stortalentet slet generelt en del med å holde sine servegame. Og et nytt brudd var et faktum da Zopp tok ledelsen 6–5. Han servet deretter hjem førstesettet selv om Ruud presset ham hardt for å slå tilbake.

Utsettelse

18-åringen holdt sin første serve i det andre settet greit og hadde også en mulighet til å bryte til 2-0, men 29-åringen fra Estland klarte å hale i land gamet. På stillingen 3–2 til Zopp i andre sett begynte det å regne slik at kampen ble utsatt i over to timer.

Regnskyllet førte ti mye overvann på banen, slik at banemannskapet måtte fylle på med grus i etterkant. Dermed tok det sin tid før banen tørket skikkelig opp.

Spillerne kom omsider på banen igjen og holdt sine server fram til 6–6 og tie break.

I tie breaket var det også jevnt fram til Ruud brøt to ganger til 6-4-ledelse og fikk to settballer. En doublefeil fra estlenderen sikret settet med 7–4.

Dårlig avslutning

Ruud hadde mulighet til å bryte direkte i det tredje settet, men Zopp reddet seg inn. Den unge nordmannen ble i stedet brutt direkte slik at motstanderen var tidlig oppe i 3-0-ledelse.

Ruud fikk derimot samlet seg og reduserte til 2-3, men Zoop fikk tre break-sjanser i nordmannens egen serve og brøt blankt fram til 4–2.

Deretter så estlenderen seg aldri tilbake og vant det avgjørende settet 6–2.

(©NTB)